Central Bank of Thailand bibehåller räntan, politiken oförändrad.

BANGKOK, 20 september (Reuters) – Thailand bör inte höja räntorna i år eftersom baht är stark, inflationen är fortsatt låg och ett handelskrig är ett problem, sa finansministern på torsdagen.

Apisak Tantivorawongs kommentar kom efter att centralbankens penningpolitiska kommitté i onsdags röstade med 5-2 för att lämna styrräntan oförändrad på 1.50 procent. Analytiker såg en växande delad röst som en antydan till en snart uppgång.

Centralbanken bör överväga en bra tidpunkt för politisk åtstramning och se till att det inte kommer att orsaka problem för ekonomin, sa Apisak till reportrar.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/