Föräldrar och skoltjänstemän vill att åtgärder vidtas mot den populära "busshållplatsen" på andra vägen som strider mot thailändsk lag

Pattaya-

Den här veckan talade lokala skoltjänstemän vid Pattaya School Number 8 tillsammans med en grupp oroliga föräldrar till Pattaya City tjänstemän och polisen om den populära "busshållplatsen" för bahtbussar som går till Jomtien på Second Road i hörnet av Second Road mittemot området Walking Street.

Föräldrar hävdar att det är en säkerhetsrisk och det här området är tänkt att vara en hämtnings- och avlämningsplats för deras barn som går till skolan. Men istället är det fullt av baht-bussar som stannar och väntar på att turister ska åka till Jomtien vilket strider mot thailändsk lag. Därför kämpar föräldrarna med att plocka upp sina barn bland de parkerade bahtbussarna och många turister som försöker ta sig på dem. Dessutom uppger tjänstemännen och föräldrarna att bahtbussarna överfulla sig själva och tvingar passagerare att ställa sig på baksidan av bussen, vilket också strider mot lagen.

Det finns ytterligare en busshållplats på andra sidan vägen som går till Naklua-riktningen.

Baht-bussar som parkerar och väntar på kunder på icke anvisade parkeringsplatser är mot lagen, sa skoltjänstemän och föräldrar, och de är trötta och vill att staden ska vidta åtgärder.

Det är i nuläget oklart vad, om någon åtgärd, tjänstemän i Pattaya City kommer att vidta.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/