Pattayas färja till Hua Hin avstängd till 1 november 2018

Pattaya-

Mindre än två år efter att det öppnade med stor bång, har en färja som förbinder semesterorterna Hua Hin och Pattaya stängts av, sade en turisttjänsteman på torsdagen.

Med hänvisning till ekonomiska förluster, väderförseningar och låg säsongsbiljettförsäljning i monsunen meddelade den provinsiella turisttjänstemannen Orasa Awutkhom att tjänsten skulle återupptas den 1 november men hon var inte nöjd med färjebolagens beslut.

"Det är för närvarande en period med minskad turism, eller lågsäsong, så det är väldigt få kunder," sa Orasa. "Därför har företaget stoppat sin tjänst från 20 september till 31 oktober."

Hon sa också att avstängningen av tjänsterna kommer att påverka turismen i Hua Hin. Koncessionshavaren för färjelinjerna, Royal Passenger Line, borde ha använt marknadsföringskampanjer under lågsäsong för att locka till sig affärer, istället för att avbryta tjänsterna, sa hon. Hon uppgav att de hade lite marknadsföring eller marknadsföring för färjetrafiken.

Färjan öppnades i januari 2017 och drivs av ett privat företag som heter Royal Passenger Line, en statlig entreprenör. Med fartygen skars restiden mellan Hua Hin och Pattaya på andra sidan viken från fem timmar till 90 minuter.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/