Kinesiska turistankomster minskade med nästan 12 % jämfört med föregående år för augusti, totalt sett ökade antalet utländska turister med 3 %

BANGKOK — Det kinesiska fastlandets turister till Thailand minskade med 11.77 procent i augusti jämfört med samma månad förra året, enligt statistik från Thailands ministerium för turism och sport.

 

Ministeriet sa att cirka 3,228,595 3.04 XNUMX utländska turister besökte Thailand i augusti, vilket markerade en ökning med XNUMX procent jämfört med samma månad förra året.

 

Dessa utländska turister bidrog med cirka 168 miljarder baht (5 miljarder US-dollar) till landet, vilket ökade med 2.79 procent jämfört med augusti förra året, enligt ministeriet.

 

Cirka 867,461 11.77 kinesiska fastlandsturister, den största gruppen bland utländska turister, besökte Thailand i augusti, vilket är en minskning med XNUMX procent jämfört med augusti förra året.

Tjänstemän med TAT uppger att flera faktorer har bidragit till nedgången, särskilt den väl omtalade förlisningen av en färja i Phuket och resulterande dödsfall för dussintals kinesiska medborgare.

Med tillstånd: Thailands turistministerium

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/