Brittisk expat och hans thailändska fru mördade i norra Thailand av hyresmän som anlitats av fruns bror

Artikeltext med tillstånd av The Guardian:

Spänningen hade byggts upp i månader, kanske år.

Dagarna innan Alan Hogg, en rik skotsk affärsman, och hans thailändska fru Nott, dödades och sedan begravdes i trädgården till sitt hem, har släktingar avslöjat att förhållandet mellan Nott och hennes bror Warut Satchakit, som sedan har åtalats för morden, hade surnat bortom reparation.

I 20 år hade Notts favoritbror bott i ett hus på hennes och hennes mans vidsträckta egendom där han arbetade som trädgårdsmästare och skötte om växterna, fruktträdgården, hönsen och de 15 korna. Enligt många grannar skötte Hogg och Satchaikit den 13 hektar stora tomten sida vid sida, men inte alltid harmoniskt.

Notts och Satchakits yngsta bror Thanom Suddan, 53, sa att Nott hade planerat att sparka bort sin 63-årige bror från fastigheten efter att familjekonflikten blev för mycket.

"Hon besökte mig lördagen innan hon dödades för att berätta att hon inte längre kunde stå ut med Warut," berättade Suddan för pressen när han satt vid deras kroppar som hade förts till det lokala Phrae Thammaran-templet. "Han skapade för många argument och skötte inte marken ordentligt. Han berättade inte ens när hundarna dog. Hon sa till mig att hon skulle be honom att gå.”

Han trodde att spänningen mellan Satchakit och hans skotske svåger också hade "byggt upp under många, många år, det fanns många små argument över trädgården eftersom Alan var mycket krävande". Pengar var enligt uppgift också ett problem, även om all mark var i namnet på parets dotter Robyn.

"Warut och Nott var så nära, närmare än någon av oss bröder och systrar, de gjorde allt tillsammans", sa Suddan. "Han hade arbetat för dem i 20 år så han hade ingen annanstans att ta vägen och skulle inte kunna få ett annat jobb eftersom han är gammal." Han betonade dock att "hon inte verkade rädd för sitt liv, inte alls", sa han.

Två veckor tidigare hävdade thailändsk polis att Satchakit hade sökt upp en kontraktsmördare för sin syster och hennes man i Wang Chin-distriktet, och gick med på att betala tre män 50,000 1,200 baht (6 XNUMX pund) för att utföra mordet. En man hade så småningom tappat nerven, men vid XNUMX-tiden på tisdagen hävdar polisen att två personer träffade Satchakit i huset. De hävdar att den ene sköt den skotske affärsmannen en gång i bröstet när han matade ankorna vid sin damm och att den andra band Nott i garaget där Satchakit slog sin syster över huvudet med en metallnyckel. Polisen hävdar att trion sedan hastigt torkade ner blodet nära poolen och sedan begravde kropparna i den lummiga bäcken på baksidan av fastigheten och grävde två meter djupa hål med en liten grävare.

Nästa morgon återvände Satchakit till huset för att ta parets bil, en ny vit Range Rover, hävdar polisen, och sålde den för 420,000 9,800 baht (XNUMX XNUMX pund) för att täcka kostnaderna för att anställa mördarna och för att finansiera hans flykt. Det var bara två dagar senare när Hogg och hans fru misslyckades med att träffa sina vänner i Chang Mai som paret anmäldes försvunna till polisen. Bilstölden ledde först till att polisen misstänkte Satchakits inblandning. Han greps och släpptes sedan mot borgen, innan han greps på nytt av polisen på måndagskvällen. De tre männen åtalades på tisdagsmorgonen.

Mordet har fått det lilla landsbygdssamhället, av vilka många deltog i sökandet efter kropparna, att haka på sig. Trots att han sällan lämnade sitt hus, beskrevs Hogg som en "god, generös man" av Notts släktingar, som ofta lånade dem pengar, medan Nott ofta tog hand om sin nyligen handikappade yngre bror. Satchakit var lokalt känd som en "snäll man" som regelbundet hjälpte grannar och människor i det lokala buddhistiska templet.

Alan Hogg och hans fru Nott i lyckligare tider.

Notts farbror Sangworn Suttakhun, 78, såg henne mindre än en timme innan hon dödades när hon besökte hans butik på gott humör. Han sa "alla släktingar är i misstro."

"Vi visste verkligen inget dåligt om Nott och Warut," tillade han. "Om de hade argument, höll de det från oss alla. Hon pratade aldrig om det och inte han heller.”

Han tillade: "Jag har aldrig sett Warut arg, han är en trevlig kille och är väldigt snäll. Så jag kan inte förklara varför han skulle göra det här. Vi är alla i chock eftersom det här kom från ingenstans för oss.”

Polisgeneralen Poolsap Prasertsak, som leder utredningen, hävdade att "intern familjekonflikt" låg bakom mordet. .

Prasith Suddan, 61, en annan farbror till Notts som bodde bara några kilometer från deras hus, sa: "Warut verkade alltid som en väldigt snäll person, men han var också en man, det var svårt att säga vad han kände egentligen inom sig. hjärta.

"Men ingen kunde någonsin föreställa sig att han skulle göra det här."

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/