Medicinsk marijuana kommer sannolikt att bli lagligt i Thailand i mitten av 2019, säger regeringen

Thailands statliga läkemedelsorganisation (GPO) börjar forska för att utveckla mediciner från marijuana som ett erkännande av bevis för att det förbjudna ämnet har hälsofrämjande egenskaper. Den försöker också inleda en lagändring som skulle tillåta cannabis för medicinskt bruk, möjligen i maj nästa år.

Fritidsanvändning kommer att förbli olaglig.

GPO:s ordförande Dr Sopon Mekthon sa i går att med utsikterna att marijuana skulle legaliseras under vissa omständigheter, hade hans organisation börjat arbeta med Food and Drug Administration (FDA) och Narcotics Suppression Bureau för att starta ett forskningsprojekt om att utveckla och massproducera läkemedel från marijuana.

Narcotics Suppression Bureau har redan gett 100 kilo beslagtagen marijuana till GPO som råmaterial för deras forskning.

Sopon säger att Thailand har potential att bli världsledande inom utveckling och produktion av cannabinoidläkemedel, vilket skulle förbättra effektiviteten av medicinsk vård och behandlingar i många patientgrupper. Att exportera dyra medicinska cannabisextrakt kan också ge landet betydande vinster.

"Trots att marijuana fortfarande anses vara ett skadligt läkemedel, är dess medicinska fördelar allmänt accepterade och det är också vetenskapligt bevisat att marijuana innehåller många medicinska föreningar som effektivt kan behandla biverkningar av kemoterapi, kronisk smärta, muskelspasticitet och epilepsi," sa Sopon.

"Som en förberedelse för avkriminaliseringen av medicinsk marijuana arbetar GPO:s forskargrupp nu med ett forskningsprojekt för att ta fram en prototyp för utvinning av medicinsk cannabis i form av en sublingual droppe av cannabisolja, som kommer att vara den initiala ingrediensen för läkemedelsproduktion och kan även användas som ett substrat för vidare utveckling av medicin."

Sopon uppskattar att forskargruppen skulle kunna extrahera 10 till 15 liter – eller 18,000 100 flaskor – koncentrerad cannabisolja från de första XNUMX kilogram marijuana.

Han säger att GPO förväntade sig att producera de preliminära resultaten av sin forskning i slutet av detta år.

Det uppskattas att forskargruppen kommer att bättre förstå kvaliteten, cannabinoidämnena och unika medicinska egenskaper hos marijuana genom olika regionala källor. Dessa genombrott kommer att göra det möjligt för GPO att bedöma möjligheten att uppskala läkemedelsutvecklingen till klinisk prövningsnivå och ytterligare planera för kommersiell produktion.

GPO:s verkställande direktör Dr Withoon Danwiboon avslöjade att om resultatet av forskningen indikerade hoppfulla tecken för läkemedelsutveckling och kommersiell produktion av nya medicinska produkter, planerade hans organisation att utöka produktionen till industriell skala.

"Inledningsvis i det här skedet ligger huvudbasen för medicinsk forskning och utveckling av marijuana kvar på vårt huvudkontor i Bangkok," sa Withoon.

"I nästa steg, för ökad produktionsskala och utvidgning av forskningsprojekt, planerar vi att utveckla en speciell anläggning för hela kedjan av cannabismedicinutveckling och produktion på våra markområden i Chon Buri."

Prenumerera
KÄLLAThaigern
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/