Thailand kommer sannolikt att förbjuda matning av duvor, fängelse och höga böter kommer att utdömas

Bangkok Metropolitan Administration leder en kampanj för att fånga duvor och har lovat att införa ett förbud mot att mata dem – överträdare kan fängslas i upp till tre månader, riskera böter på 25,000 770 baht (XNUMX USD) eller båda.

"Det finns en risk för människor på platser där det finns en hög koncentration av duvor," sa Taweesak Lertprapan, Bangkoks biträdande guvernör, till Reuters när fågelfångare fångade duvor runt honom på ett allmänt torg.

Andra städer runt om i världen har infört liknande förbud, inklusive den italienska turistfavoriten Venedig där det är olagligt att mata duvor – men det finns inget hot om att avtjäna.

I Bangkok finns duvor – ofta kallade ”råttor med vingar” – ofta i trånga områden, inklusive tempel, marknader och offentliga parker.

Taweesak sa att hälsorisker från duvor inkluderar luftvägssjukdomar, hjärnhinneinflammation och fågelinfluensa.

"Den mest effektiva lösningen är att sluta mata dem," sa Taweesak.

Tjänstemän har också sagt att många turister matar duvorna utan att veta vilken inverkan det har på spridningen av fågelinfluensa och de problem den kan orsaka.

Premiärminister Prayuth Chan-ocha beordrade denna månad en rikstäckande kampanj för att minska antalet duvor i befolkade områden.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/