Kranlyft kollapsar på byggarbetsplatsen i norra Pattaya, 1 person dödad, 4 personer allvarligt skadade (video)

En person dödades och fyra andra skadades allvarligt efter en olycka på en byggarbetsplats i Pattaya måndagseftermiddagen den 1 oktober 2018.

Olyckan inträffade när en del av en kran kollapsade på en byggarbetsplats i norra Pattaya där ett nytt hotell håller på att byggas.

Arbetarna höll på att transporteras upp på kranen i en hiss när hissen gav vika och kollapsade hundratals fot över marken.

En man dödförklarades på platsen, medan fyra andra fördes till Banglamung Hospital och Bangkok Pattaya Hospital med allvarliga skador.

Pattayas myndigheter sa att de har inlett en utredning av händelsen. Bygget har nu stoppats tills händelsen utreds.

Vi kommer att ha mer om denna brytande historia när vi får mer detaljer.

Byggarbetsplatsen tillhör ett gemensamt italienskt och thailändskt företag. De har hittills avböjt kommentarer.

Videon kan innehålla innehåll som stör vissa tittare, vänligen varnas innan du tittar på detta innehåll.

Video med tillstånd från Pattaya Update News.

Prenumerera
KÄLLAPattaya Update News
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/