Thailands regering genomför en fullständig utredning av misshandel av kinesisk turist på flygplatsen efter att videon blivit viral (video)

Bangkok-

Kina är Thailands största turistkälla och utgör ungefär en fjärdedel av dess 35 miljoner årliga besökare.

En båtkatastrof på den populära ön Phuket i juli som dödade dussintals kinesiska semesterfirare har dock orsakat ett minskat antal besök och gjort Thailand på beredskap för problem som kan påverka marknaden.

Ett videoklipp den 27 september på Bangkoks flygplats Don Mueang, som visar en vakt som kort bråkar med och sedan slår en man, föll i den kategorin och satte snabbt igång reaktioner från några av de högsta regeringsnivåerna.

Sunsern Kaewkumnerd, en talesman för regeringen, sade i söndags att premiärministern och juntaledaren Prayut Chan-O-Cha var "djupt upprörd" över händelsen.

"Premiärministern trodde att även om turisten inte kunde visa upp dokument för att bekräfta sitt boende och sin juridiska status i Thailand, vägrade han att stanna i ett interneringsrum, förbannade och förolämpade poliser, vägrade följa order även på sitt modersmål, försökte han flera gånger för att fly och agera olämpligt med tjänstemän, måste tjänstemännen ändå ta sig samman och behandla honom i linje med internationell praxis.” sade Sunsern i ett meddelande till reportrar.

Han tillade att två seniora flygplatsanställda hade stängts av och vakten avslutades från sin position.

En av de anställda, Suthirawat Suwannarat, som är generaldirektör för flygplatsen, fick en avstängning på 30 dagar efter att ha träffat direkt med de högsta nivåerna i regeringen som också träffat tjänstemän från den kinesiska regeringen. Utredningen av flygplatspolitik kommer att fortsätta.

"Vi kan inte förneka ansvaret för denna brist och jag beklagar och ber den kinesiska turisten om ursäkt", sa han till reportrar på lördagen.

"Även om vi har rätt att försvara oss, var det i det här fallet inte rimligt och turisten var frustrerad och inte ett verkligt hot." han sa.

Turisten identifierades som Mei Ji och hade anlänt via ett flyg från Jakarta, sade flygplatsmyndigheten. Den tillade att han hade vägrat att vänta inne i ett rum, vägrat följa order från flygplats- och polistjänstemän, vägrat tala med en översättare, ständigt förolämpat och förbannat tjänstemän och poliser och vägrat prata med någon överordnad eller överordnad. Det stod också att han försökte fly eller "springa" igenom passkontrollen flera gånger.

Han deporterades senare och det visade sig att hans papper verkligen var falska och att han inte hade något giltigt VISA för att komma in i Thailand men inte innan mötet hade filmats på mobiltelefoner och laddats upp på nätet och gick in i den allmänna opinionsdomstolen.

Det snabba svaret från Thailand belyser kvardröjande känslighet över Phuket-katastrofen, där nästan 50 människor dog. Myndigheterna fortsätter att hävda att även om Mei Ji verkligen bröt mot lagen och inte samarbetade vid något tillfälle, skulle han ha blivit fysiskt träffad av en tjänsteman.

Ministeriet för turism och sport har uppskattat att det skulle förlora mer än en halv miljon kinesiska turister som är arga och rädda över båttragedin.

I augusti var cirka 860,000 3.2 av de XNUMX miljoner turister som besökte Thailand kineser, enligt statlig statistik.

Siffrorna representerar en minskning med nästan 12 procent i kinesiska besök från samma period förra året.

Videon är nedan. Som en notering är titeln felaktig - inga böter eller onormala utgifter tillämpades eftersom flera källor har bekräftat förutom att turisten har blivit instruerad att betala för ett flyg tillbaka till sitt land efter att inte ha något giltigt VISA för att komma in i landet.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/