72-årig brittisk expat och hans fru arresterades för att ha rånat hans grannes rum

En brittisk pensionär och hans thailändska fru leddes på ett återskapande i går efter att de fångats på CCTV när de stal sin grannes madrass och 100,000 XNUMX baht i utländsk valuta. 

Pattayas polischef Pol Col Apichai Krobpetch – som tidigare hade lovat tjuvar att de skulle gripas denna högsäsong – ledde 72-årige Sidney Michael Edward och hans fru Pansakaw Nasoke, 45 till brottsplatsen på strandvägen Soi 5.

Sidney hade tvingat fram dörrhandtaget till rummet bredvid som tillhörde en herr Stephen på 66 år.

När Stephen kom tillbaka från en resa till Kambodja på lördagen upptäckte han att 3,000 XNUMX pund och hans madrass saknades.

Han gick genast till polisen.

Hans grannar blev omedelbart misstänkta men nekade till att ha stulit. Men när de visades CCTV var de tvungna att ändra sin historia.

Sidney erkände att han stal madrassen och kontanter – värda cirka 120,000 XNUMX baht – och hans fru agerade som utkik.

Paret hålls i häkte för rättegång och har inte råd med borgen eftersom Sidney uppgav att han inte har några pengar.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/