Klagomål på templets volym av klockringning leder till immigrations- och hotelllagsundersökningar för lägenhetsägaren

Bangkok-

 

Polisen kontrollerar om immigrationslagar har brutits efter att klagomål framförts om ett tempels klocka före gryningen som ringer nära en bostadsrätt vid Wat Sai i Bangkoks Rama III-område.

Pol Maj Gen Surachate Hakparn, tillförordnad chef för immigrationsbyrån, sa på fredagen att tjänstemän skulle kontrollera om ägaren till bostadsrättsenheten, varifrån bullerklagomålet gjordes, hade informerat immigrationsbyrån om en utlänning som nu vistas där som påstods göra klagomålet och som påstods vistas där utan ett månatligt hyreskontrakt och thailändsk lag, vilket strider mot den thailändska lagen.

Tjänstemännen skulle också kontrollera om den utländska hyresgästen hade meddelat immigrationsbyrån sin korrekta adress under de senaste 90 dagarna. Om inte, kan den utländska hyresgästen stå inför en återkallelse av visum och utvisning, tillade Surachate.

Bullerklagomålen fick Bang Kho Laems distriktskontor att varna templet. Templets abbot instruerade sedan munkar att hålla nere volymen. Den 1.2 meter höga klockan ringer klockan 4:XNUMX varje dag under den buddhistiska fastan.

Det beslutades att ett möte skulle hållas den 10 oktober för bostadsrätten, templet, distriktskontoret och närboende för att lösa denna fråga. Utlänningen som påstås ha gjort klagomålet har inte namngivits i nuläget trots flera krav från upprörda sociala medier-användare att släppa sitt namn.

Med tillstånd från Nationen.

Prenumerera
KÄLLANationen
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/