Gatustrid med gäng leder till döden för två turister som fångats i korseld, flera andra skadas

En 42-årig indier var bland två utländska turister som dödades och fem andra, inklusive två indianer, skadades allvarligt i en skottlossning mellan två rivaliserande gäng här, uppgav den thailändska polisen på måndagen.

Skottlossningen ägde rum i går kväll på en gata bakom Centara Watergate Pavillion-hotellet i Ratchathewi-distriktet, där turistbussar stod parkerade, rapporterade 'Bangkok Post'.

Gakhrejr Dheeraj, en indier, och Keovongsa Thonekeo, 28, en laotisk turist, dog på ett sjukhus där andra skadade genomgår behandling.

De fem personer som skadades i korselden var två thailändare, två indier och en lao. Alla fördes till ett närliggande sjukhus, enligt rapporten, som citerar polistjänstemän.

Indianerna var en del av en grupp turister som precis hade ätit middag på en indisk restaurang i köpcentret och väntade på sin buss vid parkeringen.

Medan de var där kom två grupper unga män ut från en närliggande snookerklubb in i en gränd precis bredvid parkeringen, säger polisens generalmajor Senit Samararn Samruajkit.

De började ett slagsmål som snabbt eskalerade till en väpnad strid, sa Samruajkit.

Enligt ögonvittnen sprang ett 20-tal män beväpnade med pistoler, knivar och käppar från klubben ut på gatan, sade han och tillade att tre män också öppnade eld.

Gängmedlemmarna flydde när polisen kom till platsen, och ingen av dem kunde gripas.

Polisen har ännu inte identifierat vilken typ av gevär som användes, men förbrukade granater från automatgeväret AK47 hittades på platsen.

Polisen uppger att de har identifierat de huvudmisstänkta som var stamgästerna i snookerklubben och tvisten gällde ett snookerspel som eskalerade till en väpnad gatustrid. De uppgav att mördarna kommer att gripas inom kort och polisen är på spåren.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/