Den nya borgmästaren i Pattaya lägger ut högsta prioriteringar för Pattaya: EEC, Waste/Flooding Management och Traffic Management

Pattaya-

Tisdagen den 9 oktober 2018 lade Pattayas nya borgmästare Sontaya Kunplome, 55 år, upp sina prioriteringar för Pattaya vid denna tidpunkt.

Högsta prioritet är stödet till regeringens plan för en östlig ekonomisk korridor som inkluderar planering för en höghastighetståg från Pattaya till Bangkok och så småningom på andra håll i landet, vidareutveckling och utbyggnad av U-Tapeo Pattaya Airport, vidareutveckling av Laem Chabang Port och förvandling av Pattaya till en sann "smart stad" när det gäller höghastighetsbredband och tekniskt bredband.

Den andra prioriteringen är att lösa de ständiga huvudvärk, översvämnings- och avfallshanteringsproblem som staden har drabbats av under de senaste åren.

Herr Kunplome uppgav att de ständiga översvämningarna har skadat städernas rykte och skadat dess image hos både lokalbefolkningen och turister. Han uppgav att de ständiga stopp/startåtgärderna för att åtgärda problemet i bästa fall bara var tillfälliga plåster och en fullständig och strukturerad studie med avfallshanteringsexperter med en utvecklad plan kommer att vara en översta del av hans plan. (Redaktörens notering: Från och med onsdagsmorgonen den 10 oktober samlades dussintals avfallshanteringsexperter på strandområdena i Pattaya för att studera och ge förslag, många som hade flugit in från avlägsna platser.)

Den nya borgmästaren lovade också att ta itu med avfallshanteringsproblemet. Han uppgav att en viktig del av problemet var på helgdagar och helger, entreprenörerna hade exakt samma scheman och bemanning som en vanlig dag och detta var en primär orsak till uppbyggnaden.

Slutligen lovade han att erkänna pågående transport- och trafikledningsfrågor, särskilt under stora evenemang som den kommande High Season Pattaya Countdown Festival.

 

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/