Kinesiska turistklagomål om nedskräpningsböter leder till immigrationsgripanden av reseguider och böter för reseföretag

När en kinesisk turist ertappades med att skräpa ned i Pattaya visste han inte att hans klagomål skulle leda till immigrationschefen och gripandet av två personer och åtal mot ett reseföretag. 

 

Yu Jiang Min från Kina erkände att han slängde lite skräp där han inte borde ha i hamnen i Bali Hai och blev upptäckt av en "tessakit" (kommunaltjänsteman) för att göra det. Officeren gick fram till honom och krävde att han skulle betala böter för nedskräpning, vilket Mr. Min inte var emot att betala.

Hans båt var på väg att gå så de två guiderna på hans turné – Jiang Yu Hang och Udom Sae-Yia – sa att de skulle ordna böterna åt honom.

De fick ett kvitto men Ju Jiang Min märkte att summan han var tvungen att betala var 3,000 XNUMX baht och hade ändrats i pappersarbetet.

Guiderna sa att de hade gjort honom en tjänst och prutade ner betalningen från 5,000 2000 baht. Mr Min, som kan läsa engelska, kunde dock tydligt se skyltarna som anger att böterna på piren sa XNUMX baht.

Han var missnöjd och gick senare till polisen där det upptäcktes att böterna faktiskt hade ändrats från 2,000 XNUMX baht så att guiderna kunde tjäna lite extra pengar vid sidan om.

Listen ledde hela vägen till generalmajor Surachate Hakparn, den nya chefen för immigrationen som tillkännagav en rad arresteringar idag, den 11 oktober 2018 och båda guiderna greps efter att de befanns arbeta illegalt med tillfälliga visum och åtalades ytterligare för manipulering av statliga dokument. En av de två männen var kinesisk medborgare.

Dessutom, företaget de arbetade för "Thai How Are You Co Ltd" baserat i Wang Thong Lang åtalas för att ha anställt illegala arbetare. Företagsägaren hette Wichian Phromwichai, en thailändsk medborgare.

En enorm vinyltavla vid arresteringspresskonferensen utropade "illegala guider arresterade för fin fiol".

Generalmajor Surachate har sagt att utlänningar som arbetar i jobb som är förbjudna för dem, till exempel en reseledare, kommer att utvisas och åtalas.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/