Två engelska turister står inför ett decennium i thailändskt fängelse för att ha sprayat graffiti på den historiska muren från 13-talet i Chiang Mai

En brittisk turist som anklagas för att ha spraymålat sitt namn på ett historiskt landmärke i Thailand riskerar 10 års fängelse.

Lokal polis sa att Lee Furlong, 23, från Liverpool, har erkänt att han förstört Tha Phae-porten i staden Chiang Mai.

Videon verkar visa en man som sprejar "Scouser Lee" på porten, varav en del går tillbaka till 13-talet.
Supt Teerasak Sriprasert sa att Furlong skulle åtalas för "vandalisering av en arkeologisk plats".

En kanadensisk kvinna, Brittney Schneider, har också gripits och anklagats för skadegörelse för att ha lagt till sin första initial till graffiti på porten.

"De kommer inte att möta mer än 10 års fängelse [och/eller] böter på högst en miljon baht (cirka 23,555 XNUMX pund)", sa Supt Sriprasert.
"De erkände brottet och sa att de gjorde det på grund av spänningen och att de också var lite berusade."

En talesperson för utrikes- och samväldeskontoret sa att dess personal "ger assistans till en brittisk man efter hans arrestering i Thailand" och "är i kontakt med de lokala myndigheterna".

Thailändska medier rapporterade att CCTV från en närliggande restaurang visar fyra personer som närmar sig porten ungefär klockan 04:00 på torsdagen. Två av dem närmar sig väggen och en börjar spraya den.
Furlong ska ha berättat för detektiver att han och hans grupp var berusade och gick tillbaka till deras pensionat när han plockade upp en kasserad sprayburk och använde den före sin kamrat.

Efter att ha identifierats följande dag arresterades han och Schneider i deras pensionat och togs med på en re-enactment till Northern gate, en av fem historiska portar i staden, enligt Thai PBS.

De andra två personerna som visas i videon greps inte. Chiang Mai är Thailands fjärde största stad och turister kan besöka de historiska muromgärdade delarna av staden.

Thailändska sociala medier blev upprörda över dådet och letar efter att turisten ska möta hela tioårsstraffet och böter för miljoner baht. Turisterna har berättat för pressen att de inte har pengar för böterna och ångrar handlingen och uppger att de inte visste att muren var helig och att de var berusade och inte menade någon skada.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/