Pattayas trafikpolischef träffar ledningen för Terminal 21 Pattaya för att diskutera stora trafikproblem orsakade av köpcentret

Pattaya-

Chefen för Pattayas trafikpolis begärde ett brådskande möte i eftermiddags runt 1:00 med den verkställande ledningen för Terminal 21 Shopping Mall i Pattaya för att diskutera stora farhågor från allmänheten och stadens tjänstemän över trafikproblem som köpcentret orsakade i Pattaya.

Gallerian, som hade öppnat den 19 oktober, var verkligen populär bland tiotusentals lokala invånare, turister och thailändare från hela landet som kom för att besöka den dyra och vackra nya gallerian. Recensionerna av köpcentret var nästan allmänt positiva och berömde layouten, utbudet av butiker, arkitekturen, food court och mer. Men recensionerna av trafiken som köpcentret orsakade var allmänt negativa.

Användare av sociala medier tog till många populära grupper av utvandrare och thailändska bosatta och klagade högt och länge och sa att det var det värsta de någonsin sett trafik i Pattaya. Trafiken backades flera kilometer i nästan alla riktningar hela helgen och stod nästan stilla. Lokalbor uppgav att de inte kunde ta sig till jobbet eller utföra enkla ärenden. Motorcykeltaxichaufförer som vi pratade med uppgav att inte ens en motorcykel var till hjälp för att ta sig igenom stillastående trafik och det påverkade deras verksamhet.

Chefen för den thailändska trafikpolisen uppgav att även om han kände att hans personal och team var förberedda för öppningshelgen, hade de inte förutsett hur många människor som gick för att besöka köpcentret. Dessutom uppgav han för pressen att terminal 21 inte hade förberett sig tillräckligt för trafiken, alltså mötet.

Terminal 21 Pattaya har gått med på att tydligt måla rött och vitt inga parkeringslinjer på en liten väg som bildar en inre slinga genom hela Terminal 21. Denna slinga var ett stort problem under hela helgen eftersom många människor parkerade sina bilar i slingan på sidan eller var väntar på att plocka upp eller släppa av dem ytterligare för att backa upp trafiken. Upprätthållandet av ingen parkering eller stopp på denna slinga kommer att kontrolleras strikt, uppger trafikpolisen och gallerians ledning.

Dessutom kommer tydligt målade gångvägar att sättas på plats denna vecka, vilket ger en central punkt för fotgängare att korsa gatan för att komma till köpcentret. Brist på gångvägar enligt trafikpolisen orsakade också stora trafikproblem och förvirring under hela helgen.

Slutligen har gallerian bara varit öppen i tre dagar och Trafikpolisen och gallerians ledning tror att trafikproblemen inte kommer att vara lika allvarliga i framtiden då nivån på människor som vill se den nya gallerian minskar.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/