Lokala invånare i närheten av den flytande marknaden klagar över att marknaden strömmar in i deras by till stadens tjänstemän

Pattaya-

Invånare i en liten by på Moo 4 som ligger bakom den populära turistattraktionen i Pattaya The Floating Market har kontaktat stadens regering för att klaga på konsekventa översvämningar och skador på deras hem som beror på att de flytande marknadernas sjöar och floder rinner ut direkt på deras hem. fast egendom. De uppgav att de tidigare har försökt prata med ägarna till den flytande marknaden men marknaden vägrar lyssna på deras klagomål och farhågor så de har vänt sig till staden för att få hjälp. De boende, som är ett femtiotal totalt, uppger att detta har pågått under en längre tid.

Biträdande borgmästare Ronawit Ekkachong turnerade i byn och området runt den flytande marknaden på eftermiddagen den 22 oktober 2018 med de lokala invånarna, polisen, ledningen för den flytande marknaden och pressen.

Närmare femtio hus har skadats av vattnet som rinner ut från marknaden och flera vägar har skadats allvarligt. Detta observerades av såväl pressen som vice borgmästaren och hans personal.

Vice borgmästaren sa att fem vattenpumpar kommer att installeras omedelbart längst fram på den flytande marknaden, betalat av marknadsledningen, för att hjälpa till att lösa problemet. När pumparna väl har installerats kommer dessutom invånarna och vice borgmästare att återigen träffa turistattraktionens ledning för att säkerställa att problemet löses på rätt sätt.

Det var inte klart om den flytande marknaden skulle ge någon kompensation till byborna för de skador som redan har gjorts på invånarnas hem.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/