Filippinsk turist påkörd av ett fortgående fordon som korsade vägen i Pattaya, allvarligt skadad.

Pattaya-

Klockan 12:30 i går kväll, den 29 oktober 2018 i Pattaya nära Soi Thepthi 9, blev en filippinsk turist påkörd av ett fortkörande fordon som kördes av en 37-årig thailändsk man när han korsade gatan med fyra vänner och skadades allvarligt.

Maria Rosario Paloma och hennes vänner korsade vägen när en Toyota körd av Ekpong Pibulrat, 37, träffade henne och försökte svänga runt dem istället för att sakta ner för att tillåta dem att korsa vägen. Paloma, vars ålder inte angavs till Pattaya News, fick sallvarliga nack- och ryggskador på platsen. Hon fördes till ett lokalt sjukhus för akutvård och operation. Hon är fortfarande i kritiskt tillstånd den 30 oktober 2018.

Mr. Pibulrat testade negativt för droger och sprit på olycksplatsen. Vittnen uppgav dock att han körde i mycket hög hastighet och att gruppen av turister var mycket synliga när de korsade gatan. Vittnen uppgav att turisterna såg honom komma och vägrade att bryta och försökte springa men Pibulrat, som försökte svänga runt dem, träffade fortfarande Paloma i hög hastighet.

Mr. Pibulrat kraschade sedan in i sidan av vägen. Han var oskadd. Han orsakade lättare skador på ett fordon och en motorcykel som stod parkerad vid sidan av vägen.

Polisen kommer att granska CCTV när de fastställer ytterligare åtal.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/