Hotellbrand i Jomtien får turister i panik och orsakar kaos, inga personskador

Jomtien-

Klockan 1:30 i går morse, Halloween, bjöds gäster på Grand Jomtien Palace Hotel på fel sorts Halloween-överraskning när en defekt strömbrytare utlöste en brand i hotellet.

Branden utlöste ett strömavbrott och totalt strömavbrott inom hotellet när korridorer fyllda med rök och panikslagna gäster, några endast bar underkläder, försökte fly genom de nästan kolsvarta korridorerna. Nödbelysningen fungerade dock korrekt.

Polis och brandkårstjänstemän reagerade snabbt till platsen och hjälpte till att hjälpa turister ut ur byggnaden. Branden kunde snabbt släckas och inga personskador eller dödsfall rapporterades. Branden var baserad i ett elbrytarrum på 12:e våningen i hotellet och brandmän lyckades begränsa branden i rummet. Stadens brandinspektörer planerade en fullständig utredning av händelsen under dagsljus.

År 1997 på ett annat hotell i Jomtien, dödade en brand på Royal Jomtien Resort Hotel över hundra människor i en incident som skakade staden som långvariga expats och invånare fortfarande minns än i dag. I den händelsen hade brandutgångarna och trapphusen kedjats fast och låsts av hotellledningen för att undvika att människor lämnade hotellet utan att betala sin faktura, vilket ledde till enorma förluster av liv. Lyckligtvis var alla trapphus och brandutgångar ordentligt underhållna och öppna under gårdagens incident.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/