Thailands kulturminister tillkännager museumstiftelse och stor turistattraktion vid Tham Luang-grottan där berömd räddning av ett ungdomsfotbollslag ägde rum

CHIANG RAI – Thailands kulturministerium har gjort förberedelser för att uppgradera Tham Luang-Khun Nam Nang Non National Park till en välfungerande turistattraktion.

Kulturminister Weera Rojpojanarat har besökt Chiang Rais nationalpark Tham Luang-Khun Nam Nang Non för att följa upp förbättringar av turismen.

Han tog med en redogörelse för den nyligen genomförda räddningen av ett ungdomsfotbollslag från Tham Luang-grottan till området eftersom det ska användas för att främja turism till platsen.

Ett museum har planerats i Tham Luang-Khun Nam Nang Non National Park för att minnas den historiska händelsen som ägde rum där.

Chiang Rai har förklarats som en stad med miljöturism samt konst, kultur och historiska förbindelser eftersom den delar gränser med Myanmar, Luang Prabang och andra norra provinser Phayao och Nan.

Byggandet av det planerade räddningsmuseet och statyn av Sgt Sam, ledd av den nationella konstnären Chalermchai Kositpipat, har påbörjats på en plats nära Tham Luang-grottan i Mae Sai-distriktet och förväntas vara färdig inom 4-5 månader.

Lokala konstnärer, högre tjänstemän från avdelningen för nationalparker, vilda djur och växtskydd och Royal Forest Department samlades utanför grottan i Tham Luang-Khun Nam Nang Nong Forest Park för att starta projektet den 2 augusti 2018.

Centret kommer att uppmärksamma den episka räddningen av 12 unga fotbollsspelare och deras tränare från Moo Paa Academy-klubben som var fångade i den översvämmade grottan från 23 juni till 10 juli.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/