Hivpositiv thailändsk sergeant major greps och åtalades för att ha våldtagit över 75 tonårspojkar i nordöstra Thailand

Bangkok:

   En hiv-infekterad thailändsk sergeantmajor har arresterats och anklagats för att ha våldtagit uppskattningsvis 75 mestadels tonårspojkar efter att ha lockat dem att träffa honom i nordöstra landet, sa en hög polistjänsteman till AFP torsdagen (8 november).

Den 43-årige soldaten i Khon Kaen-provinsen använde en falsk profil på en gay dating-app för att bjuda in de påstådda offren – som var mellan 13 och 18 år – att träffa honom, säger Surachate Hakparn, känd som Big Joke to the Thai Media, biträdande chef för arbetsgruppen för teknikbrott.

Surachate sa att tonåringarna hade lockats till att dela avslöjande bilder på sig själva innan de kom och sedan utpressades till att ha sex med mannen när de väl var där och fick reda på att han inte var mannen i profilen.

"Vi har bevis för att han våldtog pojkarna, cirka 75 av dem", sa han på torsdagen och tillade att den misstänkte greps och åtalades dagen innan.

"Vi har tydliga bevis på detta och han erkände."

Mannen ska ha utfört de sexuella övergreppen i fyra år och myndigheterna tipsades om påståendena via ett tips på Facebook-sidan för insatsstyrkan för teknikbrott.

Surachate tillade att polisen tror att utredningens omfattning kan vara ännu bredare och gå tillbaka flera år.

"Han har gjort detta mot pojkar sedan han tjänstgjorde i Bangkok och fortsatte att göra det i Khon Kaen," sa Surachate och tillade att den misstänkte hade fråntagits sin rang.

Totalt står den misstänkte inför sex anklagelser, inklusive våldtäkt och ofredande av minderåriga barn. Maxstraffet för våldtäkt mot barn är 20 års fängelse.

HIV-testning och rådgivning tillhandahålls till påstådda offer.

Thailand har skapat rubriker för sexövergreppsskandaler tidigare men mycket av aktiviteten sker utom synhåll och får lite bevakning.

Kredit: Associated Press

KÄLLAhttps://www.channelnewsasia.com/news/asia/thai-sergeant-with-hiv-accused-of-raping-dozens-of-teenage-boys-10910224
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/