Två ryska turister attackerar indiska turister utan provokation med flaska, arresterade i centrala Pattaya

Pattaya-

Klockan 11:30 den 10 november 2018 i korsningen av Central Pattaya Klang och Second Road vid Tops Bowling Alley attackerade ett gift ryskt par som var starkt berusade en grupp medelålders indiska turister av vad som inte verkade vara någon anledning alls med en glasölflaska framför nästan ett dussin chockade vittnen.

Turisterna, som vägrade uppge legitimation och var mycket osamarbetsvilliga mot myndigheter, press och åskådare som vår video visar, greps efter en kort jakt. Den enda information de gav myndigheterna, som de fortsatte att skrika åt dem, är att de är ryska och gifta.

Vittnen uppgav till The Pattaya News att en liten grupp indiska turister ordnade med en bahtbuss i korsningen när det starkt berusade paret, som verkar vara i slutet av tjugoårsåldern eller början av trettiotalet, närmade sig till fots från riktningen mot Pattaya Beach. Enligt vittnen, som inkluderade flera motorcykeltaxichaufförer, började kvinnan skrika "Ryssland, Ryssland, Ryssland" och fortsatte att attackera turisterna med en halvfull flaska öl och krossade den i processen. Den manliga ryske turisten försökte attackera gruppen indianer, som inkluderade medelålders kvinnor, med knytnävarna.

Motorcykeltaxistationsförarna i närheten och andra turister bröt upp bråket och det ryska paret försökte fly i motsatta riktningar, men flera motorcykelförare förföljde ryssarna och lyckades hålla kvar dem båda fysiskt tills polisen anlände. Dessutom finns det en trafikpolislåda tvärs över gatan från platsen för attacken där flera poliser också hjälpte till med att fängsla ryssarna.

 

De indiska turisterna avböjde medicinsk hjälp på platsen och var oskadade trots att de var känslomässigt upprörda, men anslöt sig till polisen på den lokala polisstationen för att väcka åtal mot paret.

Det ryska paret, som verkade vara starkt berusat, vägrade att samarbeta och fortsatte att skrika mot polisen, turister och våra reportrar och spottade på oss vid ett tillfälle. (Detta kan ses i slutet av videon vi har lagt upp.). Tjänstemän har sagt att paret är kvar i Pattaya-fängelset och vägrar att samarbeta med myndigheterna. Dessutom var paret tvungna att placeras i en ensam fängelsecell på grund av försök att attackera andra fångar. Den ryska ambassaden har kontaktats och kommer att skicka en representant på måndag för att försöka prata med paret.

Polisen uppger att de kommer att åtala och åtala ryssarna i lagens fulla utsträckning.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/