American dömd till tio års fängelse efter att ha dömts för sex med minderåriga i Thailand

USA-

En 71-årig Paul Shapiro har dömts till 10 års fängelse i USA efter att en domstol i Kalifornien dömt honom för anklagelser om sex med minderåriga i Thailand som sträckte sig så långt tillbaka som 2012.

ThaiVisa rapporterar att den amerikanske medborgaren Paul Alan Shapiro också beordrades att betala 20,000 XNUMX dollar i ersättning till två offer i Thailand utöver sitt straff.

Den amerikanska distriktsdomaren, Dolly Gee, sa att Shapiro "utnyttjade och riktade in sig på de mest utsatta människorna; minderåriga barn."

Den kaliforniska domstolen hörde hur thailändsk polis grep Shapiro 2012 när han ägnade sig åt en sexakt med en pojke på toaletten i ett köpcentrum. Shapiro hade betalat den 13-årige tonåringen 300 baht, cirka tio dollar US, för att ha sex med honom. Han fotograferade också sig själv när han ägnade sig åt sexuellt explicita handlingar med sina offer.

Efter sin arrestering 2012 tillbringade Shapiro tid i fängelse i Thailand men benådades 2015 och deporterades tillbaka till USA för att åtalas, enligt Pattaya Mail då. Efter att ha utvisats tillbaka till USA häktades han i Los Angeles.

Enligt dokument som släppts av det amerikanska justitiedepartementet, hade Shapiro regelbundet rest till Thailand i över tjugo år för att ägna sig åt sexuella handlingar med pojkar under 16 år.

Shapiro, en pensionerad bilhandlare anställd, hade erkänt sig skyldig en dag innan han skulle ställas inför rätta i juli 2017. På onsdagen dömdes han i Central District of California.

Shapiro kommer att avtjäna 10 år i federalt fängelse följt av 20 års övervakad frigivning efter sitt fängelsestraff. Han kommer också att betala totalt 20,000 XNUMX dollar till två offer, båda medborgare i Thailand.

Prenumerera
KÄLLAThailändskt VISA
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/