Pattaya-polisen håller "show of unitity" för Loy Krathong-helgen, tillkännager tre fokusområden

Pattaya-

Den 21 november 2018, inför den hektiska Loy Krathong-helgen, höll polisen i Pattaya, ledd av polischefen Apichet Krobpech, en presskonferens och uppvisning av enighet framför polisstationen på Soi 9 i Pattaya, Thailand.

Den här helgen förväntas tusentals turister, lokalbefolkning och expats ta sig till stränderna för att flyta bort sina bekymmer och bekymmer för det föregående året och framföra önskemål och meriter för framtiden.

Pattayapolisen uppmuntrar människor att fira festivalen traditionellt och hålla sig borta från aktiviteter som inte är respektfulla och i Loy Krathongs anda.

De tillkännagav tre fokusområden denna helg för officerare:

1. Gångvägen på stranden på Beach Road och strövande patruller. De uppgav att all kriminell aktivitet, inklusive försäljning av brandlyktor, fyrverkerier, sprit, prostitution, etc. inte kommer att tolereras. De har dubblat patruller och polisen kommer att vara ute hela helgen för att säkerställa att turister och lokalbefolkningen är säkra. Polisen påminner turister om att avfyra lyktor är STRENGT förbjudna och mot lagen och kommer att verkställa böter och straff.

2. Centrala polispunkter mitt på Pattaya Beach och Jomtien Beach. Dessa kommer att vara bemannade med turist- och vanlig polis och dedikerade till att säkerställa säkerheten för alla inblandade.

3. DUI-kontrollpunkter och slumpmässiga fordonsinspektioner kommer att uppföras i hela staden.

Polisen har påmint lokalbefolkningen, expats och turister att alkohol och bilkörning inte kommer att tolereras. De uppgav också att drickande inte är en del av festivalen och kommer att upprätthålla regeln om att inte dricka på stranden. Slutligen kommer polisen att hålla utkik efter motorcykelåkare och alla som riskerar att skjuta en pistol i luften för att fira högtiden som har varit problem under tidigare år.

Vi här på The Pattaya News önskar alla en trygg och festlig helg.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/