Två brittiska bröder tillfångatagna i Pattaya, efterlysta för narkotikaanklagelser i Storbritannien

Pattaya-

Två bröder som eftersöks av polisen i Merseyside i Storbritannien för misstänkta narkotikahandelsbrott har gripits i Thailand.

Joseph och Gregory Mulhare från Wirral greps den 17 november i Pattaya av thailändsk immigrationspolis, framkom det.

Paret, 43 och 38 år gamla, hålls under arresteringsorder från North West Regional Organized Crime Unit.

De misstänks för handel med kokain, ecstasy och metamfetamin i Storbritannien. De hade åtalats i Storbritannien när de flydde landet och så småningom tog sig till Thailand. Enligt lokala källor hade de gömt sig i Pattaya under en tid, eftersom de var stamgäster på en lokal ölbar i LK Metro-området.

Thailändsk immigration upptäckte att de bodde i Soi Bua Khao i södra Pattaya på The Link Hotel.

De sågs ofta besöka Unique Blue Sports Bar enligt vittnen.

De upptäckte att de var efterlysta av den thailändska polisen och gick sedan till rum 305 på The Loft i Pratumnak-kullen som ägs av Wirawan Luangleu.

Den 18:e denna månad betalade paret Wirawan 2,000 XNUMX baht för att ta dem till Pannee Lodge Hotel i Khao San Road Bangkok.

Härifrån gick de till flygplatsen i Suvarnabhumi och försökte ge polisen lappen. De bytte taxi på flygplatsen och fortsatte till Sukhumvit Suites i Asoke tillbaka i centrala Bangkok. Där bodde de i rum 405 och 406.

Vid 10-tiden den 19:e checkade de ut och åkte taxi till Panda Resort i Don Hua Lor-distriktet i Chonburi där de greps klockan 2.30 nästa morgon i rum B33.

Deras visum har återkallats och de förbereds för utvisning tillbaka till Storbritannien.

 

Polisen i Merseyside utfärdade en vädjan om att tala med bröderna den 14 november.

Utrikesministeriet sa: "Vi ger hjälp till två brittiska män efter deras arrestering och internering i Thailand."

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/