Pattaya City reparerar 3 vattenpumpstationer för att bekämpa översvämningar

Pattaya City tjänstemän inspekterar och reparerar lokala vattenstationer

PATTAYA:–Pattaya reparerade tre viktiga pumpstationer som lidit av skada och försummelse.

Biträdande borgmästare Pattana Boonsawat ledde stadsarbetare till stationer på Third Road, Bali Hai Pier och South Pattaya 15 november. De utgör hälften av de pumpstationer som Pattaya använder för att mildra översvämningar.

De andra finns på Lan Po Market i Naklua, Pikplub-kanalen och Nongyai-templet.

The Third Road-stationen hade drabbats mest av skador, med vitala delar som drabbats av korrosion från surt vatten, hävdade Pattaya-tjänstemän. Stationen spelar en nyckelroll för att hålla översvämningarna nere på Beach Road, eftersom den tar emot vatten från både Bali Hai- och South Pattaya-stationerna.

De flesta av Third Road-stationen hade varit ur drift sedan den 13 november och de två stationerna i södra Pattaya hade också många trasiga pumpar på grund av försummat underhåll.

Av de 14 pumparna vid Third Road-stationen var sju trasiga och staden hade inga reservdelar. De var tvungna att tillverkas, vilket ledde till förseningarna, sa Pattana.

En brandbil tillkallades för att pumpa ut vatten från stationen innan reparationer kunde slutföras.

South Pattaya-stationen har 10 pumpar och Bali Hai-stationen nio. Tjänstemän angav inte hur många av dem som behövde reparationer.
En entreprenör städade och piffade även upp landskapet runt pumpstationerna

Prenumerera
KÄLLADaily Mail
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/