Thailändsk man försöker råna guldbutiken i Sattahip och blir instängd av säkerhetssystemet

Sattahip-

En 23-årig thailändsk man, Mr. Tanin Samran, fick mer än han prutade för när han försökte råna en guldbutik i Sattahip den 26 november 2018 runt 11:00.

Mr. Samran, som bar en mask och tunga kläder för att försöka dölja sitt utseende, sprang in i butiken med en åttatums kniv och krävde guld från kassörskan, som låg bakom en skyddsbarriär.

Kassörskan, Rungnapa Phan, 25, svarade genom att träffa ett säkerhetssystem som tillkallade polisen och automatiskt låste de tunga ytterdörrarna. Hon flydde sedan till butikens bakkontor för att invänta polisen.

Mr. Samran försökte fly men de tunga dörrarna blockerade hans flykt. Besegrad satt han och väntade på polisen. Polisen, ledd av överstelöjtnant Chalith Prem Prapipat, anlände och förhandlade med mannen genom frontglaset. Mannen gick med på att kapitulera fredligt.

Polisen berömde den unga kassörskan för hennes ansträngningar att sköta säkerhetssystemet och inte få panik.

Samran, som sa att han var desperat efter pengar och inte hade någonstans att vända sig, kommer att ställas inför betydande anklagelser för väpnat rån och sitter för närvarande i fängelse i Sattahip i väntan på hans rättegång och åtal. Han riskerar upp till fem års fängelse för brottet.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/