Taco Bell öppnar första butiken i Bangkok, fler platser kommer

Bangkok-

Taco Bells thailändska franchisetagare planerar att öppna sin första plats i Bangkok i början av nästa år, sa lokala nyhetsrapporter. Det är möjligt att de kan öppna så tidigt som nästa månad i tid för den hektiska julsäsongen. Planer för filialer i städer som Pattaya och Phuket ligger också på bordet.

Thoresen Thai Agencies Pcl, Thailands Pizza Hut-franchisetagare, har börjat anställa anställda till restaurangen i Mercury Ville, ett köpcentrum vid hållplatsen BTS Chidlom på det förhöjda Bangkoks kollektivtrafiksystem. Den distinkta Taco Bell-skylten installerades denna vecka.
Irvine-baserade Taco Bell ägs, tillsammans med Pizza Hut och KFC, av Louisville, Ky.-baserade Yum Brands Inc. Det har cirka 7,000 10 platser, mestadels i USA, och en årlig omsättning på XNUMX miljarder dollar.

Taco Bell har sagt att de vill expandera kraftigt utomlands under den internationella presidenten Liz Williams, och har börjat arbeta i Indien, Brasilien, Spanien och andra länder med stora, välkapitaliserade organisationer som franchisetagare.

Thoresen Thai handlas offentligt i Thailand till motsvarande ett börsvärde på cirka 320 miljoner dollar.

Chefen Chalermchai Mahagitsiri sa till en thailändsk webbplats att Taco Bell kommer att lyckas "eftersom de starka smakerna möter smaken hos asiatiska människor."

Forbes kallar Mahagitsiris far, Prayudh, "kaffekungen" av Thailand, och uppskattar den senares förmögenhet till 1.5 miljarder dollar, via hans Quality Coffee Products, ett joint venture med Nestle som har 60% marknadsandel i landet. Familjen har även intressen inom gruvdrift, sjöfart, olja och fastigheter.

Prenumerera
KÄLLABusiness Journal
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/