Indian Tourism förväntas öka till tio miljoner besökare per år under de kommande tio åren

Chefen för Association of Thai Travel Agents har sagt att han förväntar sig att turismen från Indien kommer att öka markant under de kommande tio åren.

År 2028 förväntar han sig 10 miljoner besökare årligen från subkontinenten.

Även om ökningen av kinesisk turism förväntas avta från tidigare trender kommer det fortfarande att finnas 20 miljoner besökare därifrån om tio år.

Han har också krävt att de fria visum vid ankomsten ska förlängas från januari till efter Songkran och villkoren gjorde det lätt för turister att besöka Thailands grannländer.

Wichit Prakorpkoson, chefen för ATTA, talade med Thai Rath.

Han sa att han förväntade sig att kinesisk turism skulle vara tillbaka till det normala i januari 2019 efter nedgången under de fyra föregående månaderna. Han förväntar sig att siffror visar 10.5 miljoner besökare från Kina i år bland de 38 miljoner totala ankomsterna.

Han sa att 20 % tillväxt i kinesisk turism år för år inte längre var sannolikt, men han förväntade sig att 11-11.5 miljoner kineser skulle komma under 2019.

Framtida ökningar är mer sannolikt att vara mellan 5-10% vilket betyder att 20 miljoner kineser kan komma om tio år.

Vad han verkligen förväntade sig var en dramatisk ökning av indisk turism som nu uppgår till 1.5 miljoner besökare. Han förväntade sig att detta skulle öka med 20 % per år och vara 3 miljoner besökare årligen om fem år och 10 miljoner om tio år.

Turism- och sportminister Weerasak Kowsurat avslöjade i samma artikel att förfrågningar har gjorts och beviljats ​​för en ökning av flygningar från Indien till flygplatserna i Phuket och Don Muang.

Platser har hittats men parkering över natten för flygplanet är fortfarande en akut fråga, sa han.

Han vill också göra det enklare att hyra fordon för turister genom att göra tillfälliga körkort lättare att få och göra sig av med böter som tas ut på personer som hyr ut till de utan körkort.

ATTA:s Wichit sa att regeringens avstående från avgifter för visum vid ankomst för tjugo nationer hade en positiv effekt – detta inkluderar kinesiska medborgare som inte behöver betala 2,000 XNUMX baht för tillfället.

Han krävde att programmet skulle förlängas från den 13 januari till efter Songkran i april.

Han bad också regeringen att överväga frågan om tillstånd för återinresa och förlänga dessa till två månader för att göra det lättare för besökare till Thailand att besöka grannländerna.

Prenumerera
KÄLLAThai råtta
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/