Tvåa skulle bli Gold Shop Robber om en vecka blir överlistad av autolåsdörr (video)

En arbetslös man från Thailands nordöstra del försökte flera sätt att tjäna pengar – men inget fungerade. 
Så Suphachai Panthong, 27, från Sisaket bestämde sig för att råna guldbutiken Boonchai Yaowarat i Sri Racha den 30 november 2018, runt 6:00.
Mr. Panthong provade ett guldhalsband i vikt på en baht och hävdade att han ville testa passformen. Han fortsatte sedan med att försöka göra ett streck efter sin röda skylt Yamaha Fino flyktbil som väntade utanför.
Ägaren Jarae Nitikarun, 41, var inte att överlista. Han hade redan låst den elektroniska ytterdörren. Mr. Panthong förstod direkt att han hade blivit gripen, tog bort halsbandet och väntade lugnt på polisen.
Lokal polis hittade den olyckliga blivande rånaren som väntade på dem. Han erkände fullständigt brottet för polisen och omhändertogs fredligt.
Han hade nyligen blivit uppsagd från sitt jobb på en lokal fabrik, sa han, och försökte andra sätt att få pengar utan att lyckas.
Han fördes till den lokala polisstationen för flera åtalspunkter och potentiellt flera år bakom lås och bom. Detta är den andra mannen på en vecka som försöker råna en lokal guldbutik som stoppades av autolåssystemet i butiken.
KÄLLAThai Visa, Daily News
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/