Den 4 december 2018 är det thailändska miljödagen

Idag är det thailändska miljödagen. Idag kommer närbutiker, handelsbutiker och köpcentra att avstå från att tillhandahålla engångsplastpåsar till shoppare och kommer samtidigt att kampanja för donationer av tygpåsar som ska distribueras till sjukhus för att innehålla läkemedel.
Om något av detta verkligen händer får vi se.

Den föreslagna plastpåsfria dagen är resultatet av ett samförståndsavtal som undertecknats av ministeriet för naturresurser och miljö och operatörer av närbutiker, handelsbutiker och köpcentra för att minska användningen av engångsplastpåsar.

Den cyniska kampanjen är ytterligare en chans för den thailändska regeringen att visa sitt "engagemang" för den thailändska miljön och minskningen av engångsplastpåsar samtidigt som de gör nästan ingenting för att faktiskt lösa problemet.

Problemet med engångsplastpåsar, borttagandet av dessa föremål från detaljhandelskedjan och korrekt bortskaffande av plast förblir ohanterat och oplanerat i Thailand.

Tillbaka i oktober hyllade Central Pattana Group i Phuket, operatörerna av Central Festival och Central Floresta, som också äger TOPS stormarknadskedjan och Family Mart närbutiker, högt sin "ingen plastpåse"-kampanj vilket innebar att de skulle fråga kunderna om de verkligen behövde en plastpåse och erbjöd en tygersättning på 200 baht... EN DAG I MÅNADEN.

Ministeriet för naturresurser och miljö säger att efter den "plastpåsfria dagen" idag kommer alla butiker och gallerior att utarbeta sina egna åtgärder för att minska användningen av plastpåsarna, som att ange en dag eller några dagar i veckan där inga plastpåsar kommer att tillhandahållas till shoppare.

Enligt inofficiella uppskattningar genererar varje thailändare 1.4 kilo sopor om dagen eller 74,000 2,960 ton sopor om dagen för hela befolkningen, vilket innebär att totalt 10 25 XNUMX-hjuliga lastbilar med kapacitet att transportera XNUMX ton sopor vardera kommer att behövas för att transportera sopor till soptippar eller deponier.

Det finns tillräckligt med bevis från flera studier och undersökningar (eller bara gå längs vilken thailändsk strand som helst) för att visa att engångsplast är ett stort miljöhot och behöver akut politisk uppmärksamhet och handling istället eller meningslösa ord och PR-trick.

Kreditera The Thaiger.

Prenumerera
KÄLLAThaiger
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/