Kommer du ihåg den ryska turisten som "kastades" från en bahtbuss? Det visade sig att hon inte var det...

PATTAYA:–En busschaufför från Pattaya baht fick böter på 1,000 XNUMX baht för att ha slagit i bromsen, skadat en rysk turist, vilket ledde till ett falskt påstående som nästan kostade föraren hans körkort.

Chayapat Rithbamrung, 41, blev det senaste hånobjektet på det thailändska internet efter att en tjänsteman på Family Mart berättade för polisen att han kastade ut en blödande Vera Ivanova, 26, från sin lastbil efter att hon slagit huvudet mot ett takstöd den 28 november.

Det gjorde han faktiskt inte.

Det avslöjades i helgen att både Ivanova och Chayapat bekräftade att ryssen klev av bahtbussen av sig själv efter att ha blivit skadad. Hon vägrade också att betala och vägrade stanna hos chauffören. Polisen varnade Sakda Kulamart, 19, för att inte sprida falska historier och föreslog Chayapat att föraren kunde stämma expediten för förtal.

Stormen i en tekanna utbröt runt 3:30 när Ivanova och en vän hoppade på en bahtbuss vid Pattayas busstation för att åka till deras hotell. Chayapat sa att han var på väg att gå in i Thappraya Road-korsningen när en bilist körde mot rött ljus. Han bromsade in för att undvika en olycka och Ivanova dunkade hennes huvud i metalltakstativet.

Hon gick sedan av och sa till föraren att han kunde gå. Expediten på Family Mart hävdade dock att baht-busschauffören beordrade dem och flydde från platsen.

Båda parter är glada nu när sanningen är ute om händelsen som vi rapporterat hårt om.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/