Holländsk kvinna som står på Jomtien Beach skadad av fortkörning med vattenskoter (video)

Jomtien-

En jetski-förare är häktad efter en olycka som lämnade en holländsk turist, Wendy Wijmenga, 42 år gammal på ett sjukhus igår, den 13 december, 2018 runt 1:00 på Jomtien Beach.

Andra turister sa att den holländska damen var på väg att gå in i vattnet vid Jomtien när en fartfylld jetski sprang in på stranden och skickade henne flygande i sanden.

Sawang Boriboon rescue åkte till platsen och tog henne till Bangkok Pattaya Hospital. Hon verkade ha drabbats av eventuella knä- och benfrakturer.

Föraren Pornthiwa Karakate, 22, sa att han hade försökt undvika en annan turist som simmade i vattnet och slutade med att han gick in i den holländska turisten i full fart.

Han sa att han hade lånat vattenskotern av en vän. Han hade inget körkort.

Polisen tog bort honom för att åtalas. Idag, den 14 december 2018, besökte Karakate, polischefen Apichai Krobpech, en biträdande borgmästare och flera andra stadstjänstemän Miss Wijmenga på Bangkok Pattaya Hospital.

  Staden donerade 20,000 XNUMX baht för hennes tillfrisknande och gav henne blommor och bad om ursäkt för händelsen.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/