Rysk medborgare greps för stöld från andra ryska i Pattaya

Pattaya-

Den 29-årige ryske medborgaren Artem Kuliasov greps idag i sin bostadsrätt i Pattaya och anklagades för att ha stulit en bärbar dator och personliga dokument från 35-åriga Alexsandre Kuznetsov, en rysk medborgare.

Han bad poliserna att inte arrestera honom när de kom eftersom han sa att han hade HIV och inte kunde söka korrekt behandling i fängelset.

Poliserna granskade dock hans medicinska historia i eftermiddags och kan inte hitta någon sanning i påståendet att han har hiv.

Kuliasov, som var en nära vän till Alexsandre enligt båda männen, sa att han besökte Kuznetsov i går, den 14 december 2018, i hans lägenhet vid Pratamnak-kullen.

Vid ankomsten upptäckte han dock att Kuznetsov inte var hemma och påstås ha tagit en dyr bärbar dator och flera personliga dokument. Han sa att dörren var olåst.

Herr Kuznetsov återvände hem för att upptäcka att rummet genomsöktes och att hans personliga tillhörigheter saknades och ringde polisen. Polisen granskade CCTV med Mr. Kuznetsov som identifierade sin vän som tjuven.

Pattaya-polisen genomförde en re-enactment enligt thailändsk lag i eftermiddags med den misstänkte som kommer att åtalas för stöld och troligen utvisad från landet. Det är troligt, enligt redaktörens åsikt, att männen inte längre är vänner.

Prenumerera
KÄLLAMannen hävdade för polisen att han hade hiv för att undvika arrestering.
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/