Digitalt körkort kommer till Thailand i början av nästa år

Stannade vid en checkpoint? Fumlar du runt i väskan efter ditt körkort och legitimation?

En ny app kommer att lanseras i januari där bilister kommer att kunna visa sin legitimation för vilken ordningsvakt som helst i Thailand. Detta innebär att du inte längre behöver ha en fysisk licens med dig. Polisen kommer att kunna skanna en QR-kod och kontrollera alla detaljer inklusive förbud eller utestående böter.

Vid olyckor kommer förarens profil även innehålla viktig information som blodgrupp, allergier och plats.

Responsen från sociala medier har hittills varit mycket stödjande, men vissa individer har uttryckt oro för att appen kommer att kräva GPS-lokalisering och väckt integritetsproblem från polisen och regeringen som eventuellt använder data för att spåra privata medborgare.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/