Motorcykeltaxiförare greps för stöld av ryska turisters telefon

Pattaya-

En thailändsk man greps på onsdagen för att ha vägrat lämna tillbaka en smartphone till en rysk turist som tappade den på en väg i södra Pattaya för tre dagar sedan.

Pattayas polischef Pol överste Apichai Krobphet sa att Niyom Sukcharoen, 64, åtalades för stöld för att ha vägrat att rapportera att han hittade Xiaomi Mi8-smarttelefonen.

Apichai sa att polisen spårade och arresterade Niyom efter att Mikhail Sizov, 29, lämnade in ett klagomål till polisen sent på söndagskvällen om att han tappade sin telefon av misstag framför en restaurang vid ingången till Soi 7 i södra Pattaya och någon tog den.

Vittnen berättade för polisen att de såg en taximotorcyklist lyfta luren och köra iväg.

Niyom sa att någon ringde till telefonen efter att han tog upp den men valde att inte svara och tog den hem innan han greps. Polisen undersökte CCTV i området och kunde spåra Sukcharoen baserat på hans motorcykeletiketter. De arresterade honom i hans hem där han fortfarande hade telefonen på 13,000 XNUMX baht.

Herr Sizov, som är polis i sitt eget land, berömde polisen i kameran för deras snabba arbete med att fånga tjuven. Han och polischefen, Apichai Krobpech, utförde en re-enactment med tjuven den 19 december 2018.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/