Polisreform kommer i Thailand: Förhör ska fångas på film; ingen mer paradering av misstänkta före pressen

Bangkok-

Förhör som ska fångas på film; ingen paradering av misstänkta före pressen

SOM EN DEL av polisreformen kommer människor snart att kunna lämna in en anmälan till polisen via e-post.

Klagande kommer inte längre att behöva oroa sig för polisstationernas jurisdiktion när reformerna väl är på plats, eftersom deras klagomål kan registreras på vilken polisstation som helst.

Enligt reformplanen ska varje polisförhör av en misstänkt person filmas och i grova brottmål kommer även riksåklagare att närvara.

Förberedelserna för dessa nya rutiner för polisbyrån har redan tagit fart.

Regeringen godkände i går ett utkast till ändring av strafflagen, som är nyckeln till polisreformen.

"Det här tillägget syftar till att hindra polisen från att ta med misstänkta till presskonferenser”, sade regeringens talesman Buddhipongse Punnakanta, som också är premiärministerns biträdande permanenta sekreterare.

Polisen håller ofta presskonferenser för att rapportera om deras prestationer, särskilt i mycket uppmärksammade fall. Vissa misstänkta måste till och med svara på frågor vid sådana konferenser.

I ett högprofilerat fall tillät polisen till och med en konfrontation mellan de misstänkta och offren inför media.

Källa: Thai National News

Prenumerera
KÄLLAThailändska nationella nyheter
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/