Samkönade äktenskap och adoption av barn till samkönade par legaliserade i Thailand

Bangkok-

Om ni är minst 20 år och en av er har thailändsk nationalitet, kommer ni snart att kunna gifta er i Thailand, som ett par av samma kön.

Regeringen har godkänt lagförslaget om civilt partnerskap, vilket banar väg för Thailand att bli det första landet i Asien att stödja samkönade äktenskap.

Det nuvarande lagförslaget, som godkändes av regeringen i går, tillåter samkönade par att adoptera barn, enligt Nathporn Chatusripitak, en rådgivare till premiärministerns kansli.

Den här nyheten kommer samma dag som regeringen antar medicinsk marijuanalagstiftning.

Förespråkare för samkönade äktenskap förklarade att de var mycket nöjda med nyheten och firade i hela landet i går kväll.

 

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/