En funktionshindrad pilot som försöker flyga jorden runt kraschar i Chon Buri

Pattaya-

En video har fångat de sista ögonblicken av ett lätt flygplan som kraschade i Sri Racha, Chon Buri i går. Filmen visar också efterdyningarna av kraschen.

Flygplanet styrdes av Mike Lomberg, en sydafrikan som flög genom Thailand som en del av ett flygäventyr runt jorden.

Det privata lätta flygplanet kraschlandade i går i Chon Buri och dödade piloten.

Turbopropflygplanet, som var på väg in för att landa i lokalerna vid Rajamangala University of Technology East i Si Racha-distriktet i Chon Buri-provinsen, kraschade och fattade eld, enligt en polisrapport.

Piloten, 60-årige Mike Lomberg, en sydafrikansk medborgare, dödades omedelbart i sitt flygplan. Han hade flugit från Chiang Rai-provinsen i norra Thailand och skulle ha varit på väg till Phuket idag. Han använde en rullstol för att ta sig runt när han inte flög eftersom han var paraplegic till följd av en trafikolycka och troddes ha varit en testpilot.
Polisen utreder orsaken till händelsen, som möjligen kan röra sig om en felaktig motor.

 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/