Thailand kommer att hålla 3 dagars ceremoni för att utse kung 4-6 maj 2019

Thailands kung ska officiellt krönas i en utarbetad tredagarsceremoni som hålls den 4-6 maj, har kungliga palatset meddelat.

Kung Maha Vajiralongkorn, 66, har tjänat som konstitutionell monark i den sydostasiatiska nationen sedan kort efter att hans far – kung Bhumibol Adulyadej – dog i oktober 2016 vid 88 års ålder.

"Hans Majestät anser att det är lämpligt att hålla kröningsceremonin enligt kungliga traditioner för nationens och kungadömets lycka, för att njuta av det hoppfulla folket", sade palatset i ett uttalande på tisdagen.

Hans officiella kröning hade försenats tills efter en period av sorg över kung Bhumibol, som regerade i sju decennier och vördades som en halvgudomlig figur i Thailand.

"Jag går med på att acceptera den avlidne kungens önskemål ... till förmån för hela det thailändska folket," sa kung Maha i december 2016 när han tillträdde sin position efter att ha accepterat en inbjudan från parlamentet att efterträda sin vördade far.

"Denna kungliga arv belyser en önskan om stabilitet och kontinuitet i Thailand."

Hans kröning kommer att ske två och en halv månad efter Thailands allmänna val den 24 februari, det första sedan 2011, och kommer att sammanfalla med årsdagen av Bhumibols kröning den 5 maj 1950.

 

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/