463 människor dödades under nyår sju dödliga dagar i Thailand, nästan nytt rekord.

Totalt har 463 personer dött på grund av trafikkrockar i Thailand under den senaste veckan, då landets ökänt dödliga vägar återigen översvämmades av rattfyllerister under nyårsperioden.

Landets trafiksäkerhetsdirektör sa att dödssiffran för vad polisen kallar "Sju farliga dagar" ökade med 40 från förra årets räkning på 423 och bara skymta för rekordet på 478 som sattes 2017.

Rattfylleri angavs som orsak till 40 % av de 3,791 27 kollisioner som rapporterades mellan 2 december och 3,892 januari. Under den perioden skadades 4,005 3,841 personer, en minskning från XNUMX XNUMX förra året. Även om årets dödssiffra ökade, minskade antalet kollisioner något, från XNUMX XNUMX.

Fortkörning var den näst mest rapporterade orsaken till kollisioner i år, och stod för 28 %. XNUMX procent av fordonen som var inblandade i krockar var motorcyklar.

Förra månaden rapporterade Världshälsoorganisationen (WHO) att Thailands vägkrocksrelaterade dödsfall var 32.7 personer av 100,000 XNUMX, den högsta i Sydostasien. Organisationen har anklagat thailändska myndigheter för att de inte har implementerat trafiksäkerhetsreglerna på ett effektivt sätt, vilket leder till att många förare tar sig ut på vägarna när de är berusade eller utan att ha körkort.

Efter att förra årets rekordhög dödssiffra rapporterades sa Liviu Vedrasco från WHO att även om de sju farliga dagarna fick stor uppmärksamhet, var dålig trafiksäkerhet ett problem året runt i Thailand. "Vägarna i Thailand är farliga varje dag, inte bara sju," sa han.

Enligt WHO är Libyen det enda landet med en högre dödlighet i trafikolyckor. 2015 rapporterade organisationen en siffra på 73.4 dödsfall av 100,000 XNUMX personer i det afrikanska landet.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/