US Army Deserter som anklagas för att ha mördat sin fru flyr till Thailand, möjligen i Pattaya

INDIANAPOLIS — En 21-årig amerikansk soldat baserad i Fort Carson anklagas för att ha flugit till Indianapolis från Colorado för att döda sin främmande fru, för att sedan dumpa hennes kropp i en papperskorg och fly till Thailand.

Peter Lian åtalades i onsdags för mord i döden av Khuang Par, vars kropp upptäcktes i en resväska i en soptunna i Indianapolis den 23 december.

Par, 27, bodde med Lian nära Fort Carson i Colorado Springs, men hade återvänt till familjen i Indianapolis efter att hon anklagat sin man för att ha överfallit henne den 30 november, vid Indianapolis polis. Christopher Craighill sa i en stämningsansökan.

Khuang Par

Lian reste till Indianapolis tre veckor senare, den 22 december. Flygrekord visar att han flög till Bangkok två dagar senare. Han återvände inte till Fort Carson och anses av den amerikanska armén vara en desertör, sa Craighill. Hans nuvarande plats är okänd, även om det misstänks att han befinner sig i Bangkok eller Pattaya.

  Den 3 december fick Par ett domstolsbeslut för att hålla Lian borta från henne. Han hade arresterats några dagar tidigare av Colorado Springs polis och anklagats för misshandel och hemmisshandel efter att ha attackerat henne.

"Fröken. Par berättade för poliserna i Colorado som undersökte denna händelse att hon och (Lian) bråkade om att hon skulle återvända till Indiana. Ett fysiskt bråk uppstod och Peter började kväva henne med ena handen runt halsen och sedan båda händerna runt hennes hals, säger Craighill.

"Lian berättade för poliserna att han släppte på trycket runt Pars hals och innan hon hann gå ut genom dörren skrek han: 'Jag ska döda dig', på hennes modersmål burmesiska," sa Craighill.

Om du ser Lian, vänligen rapportera honom till de lokala myndigheterna eller kontakta den amerikanska ambassaden. Dessutom uppmanas alla med information att kontakta mordkontoret på 317-327-3475 eller Crime Stoppers på 317-262-TIPS.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/