Kinesisk medborgare anklagas för falskt uttalande till polisen, hävdade att nästan 100,000 XNUMX baht stulits

Pattaya-

Klockan 5:00 fredagen den 4 januari 2019 greps en 26-årig kinesisk medborgare och fördes till Pattayas polisstation anklagad för att ha lämnat ett falskt uttalande till polisen.

Jihong Mao, 26, hade tidigare uppgett för polisen att han hade stulen en Gucci-väska av två kinesiska medborgare som innehöll nästan 100,000 XNUMX baht i kontanter från hans hotellrum. Polisen var dock misstänksam mot detta påstående och utredde händelsen ytterligare.

Polistjänstemän uppgav för pressen att Mao hade en personlig tvist med Liang Yaxi, 27 och hans flickvän Li Ying, 25, också från Kina. De hade blivit vänner och träffats på flygplatsen och rest till Pattaya tillsammans i en taxi enligt Mr Yaxi. Men de blev inblandade i en personlig tvist om att en part påstås ha bett en annan part att ge dem en rundtur i Pattaya mot betalning.

Mr. Mao, enligt polisen, var upprörd över denna situation och ett nedfall mellan de två parterna och bestämde sig för att göra en falsk anmälan till polisen om stöld.

Herr Mao kommer att åtalas för att ha lämnat ett falskt uttalande till polisen som kan medföra höga böter och eventuellt fängelsestraff.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/