Pattaya rankades som fjärde hälsosammaste stad i hela världen av den brittiska webbplatsen

I studien, utförd av den brittiska resesidan TravelSupermarket, kom Chiang Mai på andra plats och Pattaya på fjärde plats av 100 andra städer runt om i världen.
Paris var på första plats, medan Barcelona kom på tredje.

Studien rankade varje stad baserat på antalet parker, gym, spa, yoga- och pilatesstudior, hälsokostbutiker och veganvänliga restauranger och matalternativ som finns tillgängliga.
Den genomsnittliga kostnaden per natt att bo i en stad och timmarna av solljus användes också för att skapa rankingen.

Chiang Mai fick 59.6 totalt och visade sig ha 273 spa, det vill säga nästan sju spa per kvadratkilometer, 307 restauranger för veganalternativ, 11 gym, 5 parker eller grönområden och 20 yoga- och pilatescenter. Den genomsnittliga kostnaden för en ennattsvistelse visade sig vara £41, cirka 1672 THB.

"Thailand är känt för sina otroliga spa och skickliga spa-terapeuter, och Chiang Mai är hem för några av de bästa spaanläggningarna i landet, sa studien"

"Detta, tillsammans med en mängd yoga och pilates retreats, och cirka 2,512 XNUMX soltimmar om året, gör Chiang Mai till den perfekta platsen att koppla av och varva ner på".

Pattaya, som fick 47.66 totalt, visade sig ha 56 spa, 9 gym, 6 parker eller grönområden, och 145 veganrestauranger. Studien fann att den genomsnittliga kostnaden för en ennattsvistelse i Pattaya var £31, cirka 1264 THB.

"Även om det är känt för sina kabarébarer och 24-timmarsöppna klubbar, betyder det stora antalet 5-stjärniga spa- och fitnesscenter att Pattaya verkligen är den perfekta platsen för att upprätthålla din hälsa och välbefinnande", sa studien om resorten på östra kusten. .

Topp 10 är Paris (första), Chiang Mai (tvåa), Barcelona (tredje), Pattaya (fjärde) Vancouver (femte), San Francisco (sjunde), Lissabon (åttonde), Denpansar i Indonesien (nionde) och Buenos Aires (10:e).

Bangkok rankades på 30:e plats.
Emma Coulthurst, en resekommentator på TravelSupermarket, sa: "Vi är en del av en generation som prioriterar hälsa och välbefinnande mer än någonsin tidigare – detta innebär att turistdestinationer måste ta hänsyn till turisternas behov och tillgodose resenärers hälsosamma livsstilar.

"Att tillhandahålla faciliteter som gym, träningsklasser på hotell, ett utbud av hälsosamma måltidsalternativ på restauranger, som också tillgodoser specifika kostbehov, och spa runt sina städer är alla bra sätt att öka chansen för hälsomedvetna resenärer att besöka.

"Det kan tyckas förvånande för vissa att Paris är den hälsosammaste staden i världen med en överseende mat- och vinkultur som en av deras viktigaste attraktioner.

"Men med 894 spa, nästan 150 grönområden och ett stort antal gym, yogastudior och hälsokostbutiker, kan turister verkligen efterlikna den hälsosamma livsstil de utövar hemma när de är borta.

"Om du besöker kärlekens och ljusets stad kan du känna dig avslappnad, utvilad och återupplivad."

Prenumerera
KÄLLAResor Supermarket
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/