Australisk kvinna som anklagas för att ha stannat för länge med sitt VISA ber sociala medier, australiensiska regeringen om hjälp

Bangkok-

En australisk kvinna, som har suttit fängslad i Bangkok i en vecka, har berättat för vänner att hon är "så rädd" och har bett om hjälp.

Claire Johnson, 46, skulle anlända till Sydney förra veckan efter att ha rest världen runt i ett år men stoppades när hon försökte lämna Thailand.
Hon berättade för vänner genom meddelanden att hon hade blivit häktad.

"Det första jag hörde från henne var att det var någon sorts problem och att hon var tvungen att gå till immigration och betala böter och nästa sak jag hörde var att hon satt i ett interneringscenter," sa Johnsons vän Juliet Potter till SBS Nyheter.

"Hon frågade om hon kunde (låna) lite pengar av mig eftersom hon inte kunde få tillgång till pengar för att betala de här böterna."
"Hon är väldigt förvirrad över vad som händer," tillade hon.

Det är inte klart varför Johnson har fängslats, men Potter – som har varit i kontakt med Johnson under hela prövningen – tror att hennes vän oavsiktligt kan ha överskridit sitt visum.

Ms. Potter sa att hon först fick höra att problemet hade lösts och att Ms. Johnson skulle komma tillbaka senast den 12 januari.

Hon kom dock inte hem.
På måndagskvällen skickade Johnson panikslagna meddelanden till sin vän som sa "Hjälp mig", "så rädd" och att hennes telefon konfiskerades.

"Jag fick meddelandet att säga 'älskling, hjälp mig!' … vilket är skrämmande”, sa Ms. Potter.
I ett uttalande sa en talesperson från Department of Foreign Affairs and Trade i Australien: "Department of Foreign Affairs and Trade tillhandahåller konsulärt bistånd till en australisk kvinna som är fängslad i Thailand i enlighet med Charter för konsulära tjänster."

"Av integritetsskäl kan vi inte ge ytterligare detaljer", sa talespersonen.

För närvarande har Thai Immigration inte svarat på en omedelbar begäran om kommentar.

 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/