Vitryska kvinna som påstod sig ha smuts på USA:s president dömd, kommer att utvisas

Bangkok-

En thailändsk domstol släppte en vitrysk kvinna och sju medåtalade på tisdagen men beordrade dem alla att deporteras efter att ha dömt dem anklagade för att ha begärt prostitution och konspiration för att bilda ett kriminellt syndikat, sa deras advokat och Thailands immigrationschef till The Associated press.

Anastasia Vashukevich, en modell, eskort och självskriven sexcoach som också är känd som Nastya Rybka, och hennes medåtalade dömdes men dömdes till villkorliga domar efter att ha erkänt skyldiga under början av rättegången i Pattayas domstolsbyggnad, sade en advokat. representerar de åtta. Thailands immigrationschef sa att de skulle utvisas till Ryssland nästa vecka.

"Alla av dem erkände sig skyldiga och domstolen suspenderade den återstående fängelsestraffet och [beordrade] att de var fria från domstolsförvar," sa advokaten, som bad att inte bli namngiven, till nyhetsmedia.

"Men efter att domstolen läst klart domen, grep immigrationspolisens tjänstemän alla åtalade och förde dem till Bangkok för ytterligare utvisning", sa advokaten.

Vashukevichs fall skapade internationella rubriker efter hennes arrestering i Pattaya i februari 2018 eftersom hon påstod sig ha fördömande bevis för att stödja anklagelser om rysk inblandning i det amerikanska presidentvalet 2016.

Hon sa att hon hade en affär med en rysk miljardär som hade affärer med Paul Manafort, USA:s president Donald Trumps före detta kampanjchef som dömdes förra året för brottsanklagelser inklusive konspiration för att lura USA.
Inga bevis för att stödja vitryssarens påståenden har någonsin kommit ut eller publicerats.

Vashukevich greps tillsammans med nio andra utlänningar på ett lyxhotell i Pattaya, en kuststad söder om Bangkok som är populär bland turister, medan han påstås ha deltagit i en sexträningskurs på ett lokalt hotell.

De 10 anklagades till en början för att ha arbetat utan tillstånd, men två utvisades senare från Thailand, medan de återstående åtta åtalades för att ha begärt prostitution och konspiration för att bilda ett syndikat.

Vashukevichs partner, ryske medborgaren Aleksandr Kirillov (även känd som Alex Lesley), ska ha lett sexträningsseminariet. De sex andra som erkände sig skyldiga på tisdagen bestod av ryssar och vitryssar, enligt Radio Free Europe/Radio Liberty, en systerenhet till BenarNews.

Domstolen dömde var och en av de medåtalade till tre års fängelse men halverade deras villkor eftersom de alla erkände sig skyldiga, sa advokaten och tillade att de var och en fick böter på 150,000 4,702 baht (XNUMX XNUMX USD).

Generallöjtnant Surachate Hakparn, den thailändska immigrationschefen, sa att hans kontor förberedde sig för att deportera dem till Ryssland.

"Vi har tagit emot dem och i morgon kommer jag att kontakta den ryske ambassadören i Thailand för att ordna ett datum för att ta dem dit och köpa biljetter," sa han till BenarNews per telefon.
Han sa att han förväntade sig att de åtta skulle utvisas i slutet av nästa vecka. De kommer alla att svartlistas och hindras från att återvända till Thailand.

Prenumerera
KÄLLABenar News/Associated Media
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/