Croatian Man räddar två kinesiska turister från att drunkna under en enda dag på stranden, Video

Video och artikelkredit för thailändskt visum:

En kroatisk turist räddade inte en utan två besökare till Pattaya på en enda eftermiddag.

Men han vägrade att kalla sig en hjälte och valde "barmhjertig samarit" istället.

Thaivisa kom ikapp 51-åriga Sinisa Leto efter att han kontaktade oss på Facebook för att kalla på livräddare för att patrullera Pattayas stränder.

Han gav Thaivisa bilder av efterdyningarna där han hade räddat vad han trodde var två kinesiska medborgare på stranden i slutet av förra veckan.

Medan blygsamma Sinisa gjorde de livräddande flickvännerna till offren filmade på stranden.

De två männen var med varandra men fick problem på det djupa vattnet och drog effektivt ner varandra.

Det var då den 190 cm långa och välbyggda kroaten från Pula satte igång.

"Om jag inte hade räddat dem var de säkert döda när de drog ner varandra", sa Sinisa.

"När jag kom till dem tog de tag i mig som om jag vore en miljon euro!

"Det fanns ingen verbal kommunikation - de kämpade bara för sina liv".

I videon rådde han en av männen att inte gå så djupt nästa gång. Händelsen inträffade mittemot Bella Vista Hotel på Beach Road, sa han i fredags eller lördag.

Sinisa sa att han har gjort ett tiotal besök i Thailand och den här gången har han varit i Thailand en månad redan och kommer att åka till Phuket nästa gång. Han planerar att stanna i tre månader totalt.

Han talade om behovet av livräddare.

"Jag hanterade det här eftersom det inte fanns någon annan att hjälpa. Några andra killar var där men erbjöd ingen hjälp.

"Livräddare är nödvändiga - människor hamnar i problem och befinner sig snart på djupt vatten och inte kan hjälpa sig själva".

På frågan om han betraktade sig själv som en hjälte sa han:

"Nej - kalla mig bara en barmhärtig samarit"

Prenumerera
KÄLLAThai visum
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/