Filippinska kvinnor arresterade för att ha samlat in pengar till "behövande barn" i Pattaya, påstås medlemmar av den ökända kyrkan på Filippinerna ledda av "världens ägare" och "Guds son"

Pattaya-

Polisen meddelade i onsdags gripandet av Belinda Austria Toledo, 55, Jessica Bayutas Ortega, 50 och Ruthie Espina Babila, 38, som hade samlat in pengar från turister i centrala Pattaya till en välgörenhetsorganisation som heter Children's Joy Foundation, som är baserad i Filippinerna. Det verkade dock som om pengarna inte gick till några behövande barn i Thailand som de påstod utan att de antingen användes som medel för kvinnorna själva eller gavs till kyrkan Jesu Kristi rike på Filippinerna under ledning av miljonären Pastor och självutnämnd Guds Son och världens ägare APPollo Quiboloy.

Dessutom hade kvinnorna inte arbetstillstånd och inte heller var välgörenhetsorganisationen registrerad i Thailand enligt thailändsk lag. De var också på turist-VISA och påstods ha erkänt för polisen att inga av medlen gick till barn och de hade samlat in pengar från turister och thailändare i ett år i hela landet.

  Quiboloy är en välkänd figur i Filippinerna där han hävdar att han är Guds andra son, efter Jesus Kristus och att han "Äger världen och alla själar på jorden." Han hävdar också att han är den enda legitima predikanten i världen och att sanna troende bara bör lyssna på honom. Han hävdar att alla som inte är medlemmar i hans kyrka kommer att brinna i helvetet. Hans kyrka säger sig ha miljontals medlemmar runt om i världen. Han har också gjort anspråk på att vara odödlig.

Han är också miljonär och en av de rikaste präckvidd i världen. Han har sin egen private pkörfält, multiple hem och har varit knuten direkt till pbosatt i Filippinerna genom åren enligt flera källor. Han har anklagats för människohandel, markintrång och att ha beväpnade vakter tvinga ut människor från sina hem för att ta över deras egendom och öka storleken på hans enorma egendom och mark. Han har aldrig dömts för något av dessa brott och förnekar dessa påståenden.

Kritiker av Childrens Joy Foundation på sociala medier hävdar att det är en front för att direkt fylla Quiboloys fickor och att hans kyrka faktiskt är en personlighetskult som förgriper sig på missgynnade och outbildade medborgare. Kritiker hävdar att dessa människor sedan skickas över hela världen för att samla in pengar till "behövande barn", men i själva verket går majoriteten av vinsten direkt i Quiboloys fickor.

  Kyrkan har inte kommenterat denna historia och kvinnorna ska ha sagt till tjänstemän att de inte är direkt knutna till kyrkan. Kritiker på sociala medier menar dock att de täcker för kyrkan och instruerade att inte "slänga dem under bussen" om de åkte fast.

Källor:

https://www.rappler.com/newsbreak/fast-facts/196156-fast-facts-pastor-apollo-quiboloy-kingdom-jesus-christ

https://en.wikipedia.org/wiki/Apollo_Quiboloy

https://news.abs-cbn.com/news/10/04/18/quiboloy-accused-by-former-follower-of-running-child-sex-ring

 

 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/