Claire Johnson, australiensisk kvinna som tiggde sociala medier och den australiensiska regeringen om hjälp efter ett 111 dagars översemester, påstås ha arbetat som eskort i Thailand.

Bangkok-

En australiensisk kvinna som stannade över sitt visum med mer än 100 dagar skulle släppas och utvisas från Thailand i går kväll. Hon tros vara tillbaka i Australien, även om thailändska tjänstemän inte har bekräftat detta för pressen.

Claire Amelia Johnson, 46, föddes i Sydney men bodde senast på Guldkusten. Thailands immigrationschef, Surachate Hakparn, hade sagt att Johnson skulle lämna Bangkok torsdag kväll med ett Qantas-flyg som skulle anlända till Sydney på fredag ​​morgon.

Men hon tog inte det flyget och i stället fick hon avgång klockan 6.30 fredag ​​kväll och anländer till Sydney klockan 7 på lördagen med Thai Airways flight TG50.

Thailändsk polis överste Thatchapong Sarawanangkul, chefen för immigrationsfängelsecentret där Johnson börjar hålls, sa på fredagsmorgonen att Johnson hade valt att stanna kvar i förvar en extra dag.

"Jag vet inte varför hon inte flög [torsdag kväll]. Vi sa när vill du flyga? Hon var tvungen att köpa sin egen biljett, hon har [nu] köpt sin biljett. Hon är fortfarande kvar i fånglägret och väntar på att bussen ska ta henne till flygplatsen [senare på fredagen], säger han.

Ny information dök upp på fredagskvällen som rapporterades på thailändska sociala medier, men som berörde många thailändska medborgare. Ett inlägg från eskortwebbplatsen Smoochi verkade visa att Johnson, som offentligt har sagt att hon arbetar för ett kosmetiskt turismföretag, påstås ha varit eskort under sin tid i Thailand och använt medlen för att resa världen runt. Dessutom avnoterades det kosmetiska turismföretaget hon arbetar för som ett registrerat företag i Australien för över ett år sedan enligt flera australiensiska mediarapporter.

Varken den thailändska regeringen eller Johnson har gjort några offentliga kommentarer om de påstådda bilderna som delas på sociala medier. Smoochi har inte svarat på en begäran om kommentar.

Bild efter inläggsinnehåll
KÄLLASmoochi
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/