Köra en cykel berusad? Du får nu böter på hela 500 baht i Thailand.

Bangkok:

Hittills har rattfyllda cyklister inte inkluderats i de lagar som reglerar berusade förare av andra fordon i Thailand. Men med den ökande populariteten för cykling som fitnesstrend, är det på väg att ändras med en ny böter på 500 baht om den köps berusad med kontroll över en cykel.

Berusade cyklister är för närvarande immuna mot rättstvister eftersom det inte finns någon lag som gör berusad cykling till ett brott. De nya lagarna omfattas av den uppgraderade trafikpropositionen som antogs första behandlingen av den nationella lagstiftande församlingen förra veckan.

Men enligt lagförfattarna betraktas det fortfarande som ett ringa brott att cykla offentligt medan man är berusad och straffet skulle bara vara 500 baht i böter.

Samma nya trafiklagstiftning syftar också till att ge trafikpolisen befogenhet att beslagta körkort för förare som befunnits vara berusade bakom ratten och bedöms vara oförmögna att köra.
Lagförslaget kommer också att slå samman landtransportavdelningen och polisens databaser för att samordna och dela information om bakgrunder och register över trafiköverträdelser för förare och motorcyklister.

Ett poängsystem införs enligt vilket lagöverträdande förare kommer att få sina poäng sänkta för varje trafiköverträdelse. Alla kommer att börja en 12 månaders period med 12 poäng. Om poängen är nere på noll kommer förarna att få sina körkort indragna i upp till 90 dagar.

KÄLLAThaiger
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/